Wat is jouw geschiedenis?

Hoi Jacobiene,

Hoe gaat het met jou? Heb jij al vakantie gehad?

Goed punt van jou. Ze maken van bomen ook papier. En zoals jij ook al schreef, omdat er computers zijn hoef je niet meer zoveel op te zoeken in boeken. Dat betekent ook dat er minder papier gemaakt hoeft te worden en dus minder bomen kunnen worden gekapt!

Elke dag ontstaat er geschiedenis. Als jij vanmorgen je tanden hebt gepoetst en je daar nu aan terug denkt is het tanden poetsen eigenlijk al geschiedenis. Geschiedenis betekent iets wat al gebeurd of geweest is. Een ander woord wat ook vaak gebruik wordt is ‘het verleden’. Vaak vergeten we heel veel dingen die gebeurd zijn, maar er zijn ook heel veel dingen die de mensen wel onthouden. Belangrijke dingen, zoals een oorlog of een uitvinding van bijvoorbeeld de computer. Dat wordt vaak geschiedenis genoemd. Iemand heeft dan geschiedenis geschreven (niet echt, maar zo zeggen mensen het wel), omdat hij of zij iets belangrijks heeft gedaan.

Dingen die wel gebeurd zijn, maar die niet allemaal onthouden worden, worden vaak allemaal bij elkaar het verleden genoemd. Zo heeft ieder mens zijn eigen verleden, maar ook ieder huisdier of een huis.

Wat is jouw geschiedenis? Zijn er dingen die jij je nog heel goed kan herinneren?

Weet jij wat het tegenovergestelde is van geschiedenis? En hoe heet de tijd waarin wij nu leven?

Tot gauw! Zonnige groetjes Jenya