Ieder zijn eigen taal

Hoi Jacobiene,

Vrolijk einde 🙂 Waarom gingen de mensen dan alsnog met vakantie?

Mensen wilden vroeger elkaar ook iets duidelijk maken. Dat deden ze met gebaren en met klanken. Langzaam ging men steeds meer dezelfde klanken gebruiken en dat werd langzaam een taal. Klanken hadden het voordeel dat je iets kon zeggen zonder dat je elkaar hoefde te zien. Daarom werden er steeds meer klanken gebruikt.

In het begin waren er veel talen. Iedere kleine gemeenschap had zijn eigen taal. De Chinezen hadden andere klanken dan ons, de Nederlanders. Maar dat is al heel lang geleden.
Hoeveel talen er op de wereld zijn is niet precies te zeggen. Het is namelijk niet duidelijk of bepaalde talen als taal worden gezien of als dialect. Er zijn in ieder geval een heleboel talen! Ongeveer 5000!
Wist je dat taal de eigenschap is die mensen van diersoorten onderscheidt? Een aap kan wel wat taal worden aangeleerd, maar een chimpansee zal niet verder komen dan het niveau van een kind van 6 jaar oud.

Heb jij het ook gezien van de satelliet die Pluto heeft bereikt? Wat denk jij? Is er op andere planeten leven, zoals wij of misschien wel dieren?

Fijne vakantie Zola! Veel plezier in het tentje!

Au Revoir

Jenya