Wat doen we zonder computer?

Hoi Jacobiene,

Denk jij dat het gevoel van verdrietig zijn, blij zijn of boos zijn ook door je zenuwbanen loopt?
Pijn kun je aanwijzen, bijvoorbeeld als je gevallen bent op je knie. Dan heb je pijn aan je knie en dat kun je dan aanwijzen.

Kan je ook een gevoel van blij zijn of verdrietig zijn aanwijzen in je lijf? Dat is een ander soort gevoel dan pijn, in ieder geval dat denk ik. Wat denk jij? Hoe zou dat werken?
En zit het gevoel van blij zijn dan op een andere plaats dan bijvoorbeeld het gevoel van boos zijn?
Trouwens wel knap beschreven van jou over de zenuwbanen!

Jouw vraag is hoe zijn computers ontstaan. Om je eerlijk te schrijven moest ik daar even iets over op zoeken, want het antwoord op die vraag wist ik niet direct. Het is ooit begonnen met een rekenmachine in 1642, maar deze rekenmachine kon alleen maar optellen en meer niet.

In de tweede wereldoorlog wilden de mensen in het leger snel kunnen rekenen. Om bijvoorbeeld uit te kunnen rekenen waar een kogel uit een kanon heen zou vliegen. Toen ontstonden de eerste computers. Dat waren hele grote apparaten, want er waren nog geen chips. Chips zijn kleine kaartjes waarop de computer alles bewaard. Eigenlijk een soort hersenen met geheugen.

De apparaten werkten met een soort buizen. Die buizen waren net een soort gloeilampen. Daar kwam behoorlijk veel warmte vanaf en dus zetten de mensen het raam open om wat frisse lucht te krijgen. Er was wel een probleem. Als er door het raam een vlieg of een ander insect naar binnen vloog en tegen een buis botste…….dan sprong de buis kapot! Dan werkte de computer niet meer.

In 1943 zei de baas van IBM: Ik denk niet dat er veel mensen een computer willen kopen. Ik denk dat er over de hele wereld misschien vijf computers verkocht kunnen worden.
Uiteindelijk waren het heel veel mensen die een computer wilden kopen. In 1981 ging IBM voor het eerst echt computers verkopen om thuis te gebruiken. Die computers noemden ze een PC en dat betekent Personal Computer.

Heb jij een eigen computer? Vind jij computers fijn? Wat zou er gebeuren als er helemaal geen computers meer zouden zijn?

Er zijn kinderen die thuis helemaal geen computer hebben. Wat vind jij daarvan?

Tot de volgende brief! Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden!

Groetjes Jenya