Is de tijd er altijd geweest?

Hoi Jacobiene,

Wat een leuke en interessante vraag over de apen. Ik heb er wel even over na moeten denken, maar toen bedacht ik mij iets. Ooit heb ik een verhaal gehoord over een soort boomspitsmuis die 55 miljoen jaar geleden leefde. Veel wetenschappers zeggen dat deze boomspitsmuis een voorouder is van de apen, de mensapen en mensen. Wetenschappers zijn onderzoekers die meestal kunnen bewijzen wat ze zeggen. Ik vind het een leuk en grappig idee dat de aap ontstaan is uit een boomspitsmuis.

Er leeft nu zelfs nog een diertje met de naam Toepaja die erg op de boomspitsmuis van 55 miljoen jaar geleden lijkt. Het is een kleine insecteneter met een spitse snuit en een lange staart.

Er wordt dus gezegd dat de eerste apen waarschijnlijk uit een soort boomspitsmuis ontstaan zijn. De allereerste apen worden ook wel primaten genoemd. Er zijn nog twee halfapen die erg veel lijken op de voorouder van de apen, de mensapen en mensen. Die twee halfapen heten de lemur en de lori.

De eerste mensaap ontstond ongeveer 20 miljoen jaar geleden. Dat is echt een hele lange tijd geleden.

Toen ik dit aan het typen was bedacht ik mij opeens of de tijd er altijd al is geweest?
Wat denk jij?
Is de tijd er altijd al geweest of heeft iemand dat ooit uitgevonden?
Zouden ze vroeger ook al horloges hebben gehad of een klok aan de muur?
Is het goed dat de tijd er is? Of juist niet?
Als er geen tijd zou zijn, zou je dan te laat kunnen komen op school of op zwemles?

Ik ben nieuwsgierig naar jouw gedachten en mening over de tijd!

Tot de volgende brief.

Groetjes Jenya